28 Eylül 2019 Cumartesi

EKİM 2019 DOLAR TAHMİNİ

dolar ile ilgili görsel sonucu
 




   DOLAR OLMADAN ASLA

   Cebimizde dolar olmasada; dolar kurunu takip etmeden yaşayamaz hale geldik. Nasıl alkolikler tüm harcamalarını rakı ve bira fiyatına endeksliyorlarsa bireyler ve kurumlar geleceğini belirlemek için dolar kurunu takip etmek zorunda kalmaktadırlar.

   15 Ekim 2019 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamasını beklediğimiz Yeni Ekonomi Programı YEP sonrasında dolar döviz kurunun hangi yöne gideceği büyük önem taşımaktadır. 17 Ekim 2019 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclis'ine sunulacak olan program vakit kaybına tahammül etme takati kalmayan ekonomi için ivedi şekilde onaylanmasını öngörmekteyim. Bu programının akabinde 24 Ekim 2019'da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası TCMB faiz kararını açıklayacaktır.

 TCMB zaruri olarak faiz indirimini minumum düzeyde tutmaya çalışacaktır fakat karar maksimum düzeyde çıkacaktır. 28 Eylül 2019 tarihi itibariyle güncel faiz 16.50 olan oran yıl sonu beklentisi olarak ilk olarak 12'ye çekilip sonrasında tek haneye çekilmesi hedeflenmektedir. Bu aksiyon hali hazırda daralmakta olan tüketimi arttırmayacak aksine daraltacaktır. Sonuç olarak 350 - 450 baz puan indirim öngörmüş bulunmaktayım.

   Faiz indiriminden sonra dolar kuru hali hazırda 5.67 - 5.70 bandından 5.55 bandına kadar gevşeyip daha sonra Kasım ayında tekrar 5.75 bandına çıkacağını düşünmekteyim.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder